ALLE TEKSTEN DE BAAS

Begrijpend lezen is een vaardigheid, die je nodig hebt bij meerdere vakken op school.

Onder andere bij rekenen, denk maar eens aan de verhaalsommen, daarbij is het leggen van verbanden heel belangrijk. Je moet namelijk begrijpen hoe het verhaaltje in elkaar zit, waarna je de som uit kunt rekenen. Natuurlijk gebruik je begrijpend lezen ook voor vakken als aardrijkskunde, geschiedenis en biologie. Als je niet begrijpt wat je leest, kun je je de leerstof niet eigen maken of je moet alles uit het hoofd leren. 

 

De training

Tijdens de training "Alle teksten de baas" gaan we met 2 tot 4 kinderen aan de slag. In zes lessen van anderhalf uur leren de kinderen te werken met de 6 stappenstrategie om teksten beter te begrijpen. Een training waar de kinderen veel profijt van kunnen hebben tijdens hun verdere schoolcarrière!

In de training "Alle teksten de baas" leer je in 6 stappen hoe je op een makkelijke manier teksten kunt lezen, begrijpen en onthouden. Door na te denken over de tekst en jezelf vragen te stellen, worden verbanden gelegd, waardoor overzicht en inzicht ontstaat. Daardoor snap je de tekst en kan je het in je eigen woorden navertellen. Door met kleuren en plaatjes te werken, krijg je meer inzicht in de tekst. Mindmappen en samenvatten is hier een onderdeel van. Daarom is deze training voor zowel Beelddenkers als taaldenkers zeer goed te volgen.

 

Naast het werken met de 6 stappen, ga je:

* je woordenschat vergroten

* leren wat signaalwoorden zijn

* synoniemen in teksten vinden

Bijeenkomsten: 6 lessen á 90 minuten (minimaal 2 personen)

Kosten: €225,00

 

ADRES

LLM-gecertificeerd-opleider-2020-2021.pn
Logo gecertificeerd trainer.jpg

© 2011 Praktijk voor Remedial Teaching Volkel

Beekvloed 47

5408 NG, Volkel

Tel: 0413-787094

Email: info@rtpraktijkvolkel.nl